От “Азовстал до момента се предодахо в плен 1908 военни. От

...
От “Азовстал до момента се предодахо в плен 1908 военни. От
Коментари Харесай

Шойгу: 1908 военни от "Азовстал" се предадоха в плен

От “Азовстал ” досега се предодахо в плен 1908 военни. От комбината са изведени и 177 цивилни, от които 85 дами и 47 деца, които са държани като " жив щит ", съобщи съветският боен министър Сергей Шойгу на съвещание на министерството, заяви " Настоящее время ". 

Операцията по извеждането на военни и цивилни от " Азовстал " стартира на 16 май. Там се намираше последният рубеж на защитата на Мариупол. Украинските управляващи я назовават интервенция по спасението и че военните ще бъдат разменени за съветски пленници. Но в Русия назовават същата интервенция пленяване и не приказват за замяна. Колко души към момента има в комбината, не е известно. Вероятно част от военните към момента се отбраняват.  

Сейтът Nexta популяризира фотоси от " Азовстал " на боеца Дмитрий Казацки - Орест. Почти 3 месеца в комбината прекараха отрядът за специфични назначения " Азов ", 12-а бригада от Националната армия на Украйна, 36-а обособена бригада на морската пехота, граничари, служители на реда, доброволци и членове на териториалната защита на града. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР